Mandoline Kamerorkest HET CONSORT bij ZZuit.

Wanneer:
19 april 2019 hele dag
2019-04-19T00:00:00+02:00
2019-04-20T00:00:00+02:00
Waar:
Het Multifunctioneel Centrum SIO
Thorbeckelaan 2
8014 AZ Zwolle
Nederland
Kosten:
12,50 euro

CONCERT door het Mandoline Kamer Orkest HET CONSORT o.l.v. Alex Timmerman in de Theaterzaal van het Multifunctioneel Centrum SIO georganiseerd door ZZUit.

Op vrijdagavond 19 april ’zal het Mandoline Kamer Orkest HET CONSORT o.l.v. Alex Timmerman een gevarieerd programma met muziek uit verschillende landen en diverse stijlperiodes ten gehore brengen. Op het programma staan voor de pauze arrangementen van composities van beroemde componisten zoals Antonio Vivaldi (1678 – 1741) en Georg Friedrich Händel (1685 – 1759). Van laatstgenoemde wordt het prachtige Harpconcert, uitgevoerd door de Zwolse harpiste Annegreet Rouw, en zal van Vivaldi het welbekende ‘La Follia’ te horen zijn. Naast deze muziek staan er ook origineel voor mandolineorkest gecomponeerde werken geprogrammeerd; de Japanse componist Yasuo Kuwahara (1946 – 2003) schreef zijn ’The Song of The Japanese Autumn’ bijv. in opdracht voor een Australisch mandolineorkest en oogstte daarmee direct zo’n succes dat het tot op heden, wereldwijd een van de meest gespeelde stukken is geworden. Vanavond zult u deze serene en verhalende muziek kunnen beluisteren in de uitvoering van HET CONSORT.

Soortgelijke muziek, maar met een haast nog meer ingehouden karakter, staat ook na de pauze gepland; het prachtige ‘Cantique de Jean Racine’ voor koor en orkest van de Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924) zal vertolkt worden in een arrangement voor HET CONSORT van Victor Kioulaphides. Voor deze gewijde muziek zal het orkest weer samen met Annegreet Rouw te horen zijn. Zij neemt de prachtige solopartij voor harp voor haar rekening.

Natuurlijk mag op een avond als deze muziek uit Italië niet ontbreken; zoals Spanje het land van de gitaar is, zo is dat Italië voor de mandoline! Van de Napolitaanse componist en mandoline virtuoos Raffaele Calace (1863 – 1934) zal de ‘Scena di Caccia’ klinken. Een virtuoos werk waarin de mogelijkheden van de mandoline ten volle worden benut.
Een ander hoogtepunt zal de première van het werk ‘Samovar’ voor Liuto cantabile en orkest van de Griekse componist Victor Kioulaphides (Geb. 1961), zijn. De compositie werd speciaal voor HET CONSORT én haar solist, Ferdinand Binnendijk, geschreven!

Al met al beloofd het een bijzondere en muzikale avond te worden. U bent van harte uitgenodigd om, samen met ons, van de muziek te genieten.

Geef een reactie