Gaëlle Solal

Wanneer:
15 maart 2024 @ 19:30
2024-03-15T19:30:00+01:00
2024-03-15T19:45:00+01:00
Waar:
Ontmoetingscentrum Polderbos De Pinte
Polderbos 20
9840 De Pinte
België
Kosten:
€18, €12 (-18j)
Contact:
Muziekschool De Pinte
0468 10 62 97

Muziekschool De Pinte presenteert
in samenwerking met vzw Gitaar, maar waar?

GAËLLE SOLAL

vrijdag 15 maart 2024
19u30 – OCP De Pinte

Voorprogramma:
jong gitaartalent


Geboren in een muziekliefhebbende familie, ontdekte Gaëlle Solal de klassieke gitaar op vijfjarige leeftijd. Op slechts zestienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Parijs. Als klein meisje schreef ze in een notitieboekje: “Als ik groot ben, wil ik danseres en muzikante worden” – sommige dromen komen inderdaad uit!

Drie jaar later studeerde ze af aan het Conservatorium, met een “Premier Prix” (cum laude). Met plezier in het leven, ambitieus en vastberaden om geen enkele nieuwe uitdaging aan zich voorbij te laten gaan, nam ze deel aan internationale wedstrijden terwijl ze haar masteropleiding volgde aan de Hochschule für Musik in Keulen.

In het begin van de jaren 2000 verhuisde Solal naar Andalusië en begon aan een loopbaan van zeven jaar als docent, waarbij ze hoogleraarschappen aan de conservatoria van Córdoba en Sevilla verkreeg. In diezelfde periode won ze de tweede prijs in de International Competition van de Guitar Foundation of America (GFA) en trad ze op in prestigieuze locaties in meer dan veertig verschillende landen, als soliste, kamermusicus en solist bij orkesten.

In 2009 leidde een onverwachte uitstap naar Brazilië tot een nieuwe wending in haar carrière. Bij haar terugkeer besloot ze het onderwijs vaarwel te zeggen om zich volledig te wijden aan haar oneindige liefde voor het podium. Meer gehecht aan vrijheid dan dogma, schakelt ze moeiteloos over van een plechtige solovoorstelling in lange jurk naar het clowneske duo Crazy Nails!, van Bach tot The Beatles, van hedendaagse muziek tot barokmuziek.

Deze Franse virtuoze gitariste presenteert ons een levendig en hartverwarmend programma rondom Heitor Villa-Lobos. Na meerdere jaren van onderzoek en het schrijven van haar eigen arrangementen, wisselen de werken van de grote Braziliaanse componist af met de delicate en uitbundige composities van Pixinguinha, Nazareth, Jobim en Dyens, onder anderen. Een juweeltje dat de Braziliaanse volksmuziek en klassieke muziek combineert in een uniek en gepassioneerd album.LOCATIE

Cultuurzaal – Ontmoetingscentrum Polderbos

Polderbos 20, De Pinte


Tickets: €18, €12 (-18j)

Reservatie & Info

www.muziekeducatiefestival.be/concerten
info@muziekschooldepinte.be

 


Met steun van Gemeente De Pinte, Culturregio Leie-Schelde, Rombaux (Brugge) en La Classica.

Geef een reactie