Duo Raas – Huiskamerconcert

Wanneer:
27 maart 2022 @ 11:00
2022-03-27T11:00:00+02:00
2022-03-27T11:15:00+02:00
Waar:
Gitaarsalon in Gent
Blekersdijk 39
9000 Gent
België
Kosten:
Vrije bijdrage

Stormen, zoeven en vliegen zijn drie synoniemen voor razen. RAAS staat voor een viool-gitaar duo dat wil verrassen: een klassiek duo met een hoek af!

NIEUWE DATUM
Datum
: zondag 27 maart 2022 om 11u00 & 15u00
Locatie: Blekersdijk 39, Gent
Tickets: vrije bijdrage
Reserveren: verplicht via dit formulier.

 


Het RAAS-muzieklandschap kent een rijke biodiversiteit: klassieke en hedendaagse werken; Spaanse, Zuid-Amerikaanse en Balkan-muziek, jazz en tango. De muziek krijgt een eigen twist mede door te improviseren en zelf te arrangeren. Ongelooflijk belangrijk is de verbinding met het publiek en met elkaar. Daarom spelen ze heel graag concerten op intieme locaties.

Evocación! staat voor een herinnering aan het verleden, een oproeping. Met dit zuiders programma brengt RAAS het publiek terug naar het gevoel, de geur en de sfeer van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur. Centraal staat het volkse karakter dat door melancholische melodieën, vurige tempo’s en opzwepende ritmes ter ore komt. Enkele klassiekers van Piazzolla en De Falla, maar ook werken van onder andere Merlin en Cartola komen aan bod. De luisteraar kan even ontsnappen aan het alledaagse en zich laten meevoeren op dit zomerbriesje.

Gitariste MarieLou Debels (°1998) zit momenteel in haar tweede masterbij Raphaella Smits in de LUCA School of Arts campus Lemmens te Leuven. In 2019 kreeg ze de kans om via een Erasmusuitwisseling een half jaar aan de Franz Liszt Academy in Budapest te studeren. Verder nam ze reeds deel aan talrijke masterclasses in binnen- en buitenland. In 2018 kon ze de tweede prijs in de nationale competitie van de Lions Club opstrijken.

Ruth Maureen (°1998) behaalde reeds haar bachelordiploma in Leuven bij Elisa Kawaguti. Ook combineerde ze haar klassieke studies tijdens haar laatste jaar in Leuven met individuele lessen van bassist Jos Machtel en ensemble van Dré Pallemaerts aan de jazzafdeling. Na haar Erasmusuitwisseling bleef ze studeren bij Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze in september 2021 begon aan haar masteropleiding. Ze is daar ook toegelaten tot de Ensemble Academy. Hierdoor krijgt ze de kans te werken met het Asko/Schönberg en New European Ensemble.

Geef een reactie