Concert Celil Refik Kaya

Wanneer:
11 februari 2023 @ 20:15 – 22:30
2023-02-11T20:15:00+01:00
2023-02-11T22:30:00+01:00
Waar:
Het Concertgebouw
Concertgebouwplein
1071 LN Amsterdam
Nederland
Kosten:
€15,- / 32,50 / 35,-
Contact:

Eenvoudigweg perfect, schreef American Record Guide over zijn debuutalbum. Zonder opsmuk laat deze jonge gitarist het ware karakter van de muziek volledig tot zijn recht komen. Hij bracht vijf cd’s uit met daarop muziek van Barrios, Rodrigo, Morel en Domeniconi. Ook nam hij enkele eigen composities op, want behalve gitarist is Celil Refik Kaya ook een begenadigd componist. Zijn muziek is inmiddels uitgevoerd in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en in Sydney’s Opera House in Australië.

Celil Refik Kaya werd geboren in Istanbul in een familie van beeldend kunstenaars en musici. Als zoon van de bekende rebab-speler Mehmet Refik Kaya krijgt hij muziek met de paplepel ingegoten. Als hij op negentienjarige leeftijd zijn Bachelor Degree of Music aan het conservatorium in Istanbul met de hoogste onderscheiding afsluit, krijgt hij een beurs van de overheid om zijn studie in het buitenland voort te zetten. Aanvankelijk wil Kaya naar Duitsland maar als hij de Amerikaanse Grammy-winnares Sharon Isbin leert kennen, veranderen zijn plannen en gaat hij naar de Verenigde Staten.

Momenteel woont en werkt Kaya in New Jersey, waar hij hoofd is van de gitaarafdeling van de New Jersey City University. Eerder is hij vooral in Turkije en de Verenigde Staten te beluisteren geweest. Nu is hij bezig ook Europa te veroveren.

Geef een reactie