Muziek Educatie Festival

Wanneer:
15 maart 2024 @ 18:00 – 16 maart 2024 @ 23:00
2024-03-15T18:00:00+01:00
2024-03-16T23:00:00+01:00
Waar:
Ontmoetingscentrum Polderbos De Pinte
Polderbos 20
9840 De Pinte
België

Het Muziek Educatie Festival is een nieuw Belgisch initiatief dat muziekliefhebbers – ongeacht hun leeftijd of niveau – samenbrengt om te leren, te musiceren en hun passie voor muziek te delen.

In onze eerste editie zetten we de Klassieke Gitaar in de spotlight met 2 prachtige concertavonden, boeiende lezingen, workshops, masterclasses en een gitaarexpositie. Bovendien bieden we jonge talenten uit de regio de kans om exclusieve video-opnames te maken.

We kijken er naar uit om u te verwelkomen op deze bijzondere eerste editie van het festival!

Alle informatie & inschrijven: www.muziekeducatiefestival.be

 

CONCERTEN

Gaëlle SOLAL (FR)

vrijdag 15 maart ’24
19u30 – OCP De Pinte

Deze Franse topgitariste presenteert ons een levendig en hartverwarmend programma rondom Heitor Villa-Lobos. In dit concert wisselen de werken van de grote Braziliaanse componist af met de delicate en uitbundige composities van Pixinguinha, Nazareth, Jobim en Dyens, onder anderen. Een juweeltje dat de Braziliaanse volksmuziek en klassieke muziek combineert in een uniek en gepassioneerd album.

Four Aces Guitar Quartet (BE)

zaterdag 16 maart ’24
19u30 – OCP De Pinte

Reeds vele jaren staat het Four Aces Guitar Quartet voor vier mannen, vier gitaren en alle gevolgen vandien. Of ze nu spelen in Amerika, Azië of Europa, steeds weer laten deze vier heren zien wat de magische combinatie van minstens 24 snaren allemaal teweeg kan brengen. Bereid je voor op een concert waarin verfijnde muzikaliteit en virtuositeit samenkomen in een meeslepend repertoire van over de hele wereld!

MASTERCLASSES

Gaëlle Solal
zat. 16 maart ’24 van 10u – 13u

Menno Buggenhout (FAGQ)
zat. 16 maart ’24 van 14u – 16u30

WORKSHOPS

Finger Aërobics volwassenen
zaterdag 16 maart ’24 van 14u – 15u15

Finger Aërobics kinderen
zaterdag 16 maart ’24 van 15u30 – 16u45

Geschikt voor deelnemers met minimaal 2 jaar ervaring met gitaarspelen en een basis ervaring met gitaartechnieken en akkoorden. In deze workshop, gegeven door Stein Verelst (Four Aces Guitar Quartet) wordt je uitgedaagd sneller te tokkelen dan je schaduw en krijg je extra tips en tricks om die vermaledijde toonladders helemaal te ‘nailen’.

GRATIS LEZINGEN

Omgaan met podiumangst – Dr. Muzaffer Coru

zat. 16 maart om 17u00 @ OCP De Pinte

Ontdek de sleutel tot zelfvertrouwen tijdens optredens tijdens deze lezing van Dr. Muzaffer Corlu, deskundig gitarist en psycholoog. Of u nu een artiest, spreker, student, of professional bent, deze lezing is speciaal ontworpen om u te helpen de angst en zenuwen die gepaard gaan met podiumvrees te overwinnen.

Deze lezing biedt niet alleen inzicht in de oorzaken van podiumvrees, maar geeft u ook praktische, op maat gemaakte strategieën om deze uitdagingen aan te gaan. Dr. Corlu deelt cruciale stappen en technieken om u te helpen uw angst te beheersen en uw zelfvertrouwen te vergroten. Deze lezing wordt gegeven in het Engels.

Gitaarbouw – Luthier Benedict Minne
zat. 16 maart om 15u15 @ Muziekschool De Pinte

Ben je betoverd door de klanken van de klassieke gitaar? Heb je altijd al meer willen weten over dit prachtige instrument? Wij nodigen je hartelijk uit voor een boeiende workshop met de vermaarde klassieke gitaarbouwer Luthier Benedict Minne (Rombaux Brugge).

Tijdens de workshop neemt Benedict je mee op een reis door de geschiedenis van de klassieke gitaar, waarbij je de evolutie van het instrument door de eeuwen heen ontdekt. Je leert over het fijne vakmanschap achter de bouw van een gitaar en hoe elk onderdeel bijdraagt aan zijn unieke klank. Daarnaast krijg je de kans om verschillende gitaaronderdelen van dichtbij te bekijken en te voelen.

Geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

EXPOSITIE & BAR

Openingsuren: telkens vanaf 18u00 en na het concert.

Voor en na de concerten kan je tijdens ons muziekfestival een expositie van gitaren en partituren bezoeken, met zorg samengesteld door Muziekhandel Rombaux uit Brugge. Deze tentoonstelling vind je aan de bar, die ook geopend zal zijn, op de eerste verdieping van het ontmoetingscentrum. Een unieke gelegenheid om prachtige instrumenten en partituren te ontdekken, terwijl je geniet van een drankje in een ontspannen sfeer.

JONG TALENT IN DE SPOTLIGHT

Ben jij een enthousiaste gitarist tussen de 10 en 21 jaar en wil je graag een artistieke uitdaging? In samenwerking met VZW Gitaar, maar waar? geven we de kans aan 6 jonge gitaristen om op te treden tijdens het voorprogramma van de concerten. Bovendien worden zij als performer getrakteerd op een professionele video-opname (opnamedag op zo. 17 maart).

Met steun van Cultuurregio Leie Schelde, Lokaal Bestuur De Pinte, vzw Gitaar, maar waar?, Rombaux (Brugge), La Classica