Meesters op de Gitaar, SoloDuo

Wanneer:
16 maart 2019 hele dag
2019-03-16T00:00:00+01:00
2019-03-17T00:00:00+01:00
Waar:
Concertgebouw
Concertgebouwplein
1071 LN Amsterdam
Nederland
Contact:
Meesters op de Gitaar

SoloDuo wordt beschouwd als een van de beste gitaarduo’s ooit. Het treedt wereldwijd op van Carnegie Hall in New York tot Sejong Chamber Hall in Seoul en van de Hall of Columns in Kiev tot het Wiener Konzerthaus. The Washington Post schreef over SoloDuo: “Hun spel is opgetogen, diepgaand en van een onvergetelijke muzikaliteit.”
SoloDuo wordt gevormd door de Italiaanse gitaristen Matteo Mela en Lorenzo Micheli. Ze werken samen sinds 2002, niet alleen in SoloDuo, maar ook in een aantal door hen opgerichte oude muziekensembles.

Twelve strings through the looking glass
SoloDuo omschrijft zijn repertoire als twelve strings through the looking glass en zo wordt vrijwel alles mogelijk. Klassiek, romantisch en modern, SoloDuo speelt het allemaal. Hun nieuwste opname bevat een selectie van de Sonates van Beethoven waarvan er ook een in het Concertgebouw te horen zal zijn.
De combinatie Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven en Leos Janacek kom je niet vaak tegen op het programma van een klassiek gitaarrecital. Maar bij SoloDuo in Twelve strings through the looking glass dus wel.

Geef een reactie