Duo Concert Buksha-Claeys

Wanneer:
8 oktober 2021 hele dag
2021-10-08T00:00:00+02:00
2021-10-09T00:00:00+02:00
Waar:
academiezaal
Plankstraat 18
3800 Sint-Truiden
België
Kosten:
15 / 25 eur
Contact:
vzw Rhapsodies
0474994458

Vioolvirtuoze Elina Buksha en gitarist Koen Claeys brengen en verrassend programma met nieuwe bewerkingen van Bachs trio sonates, Schuberts vioolsonaten, Pärts tintinnabulimuziek en uiteraard Piazzolla’s tangomuziek. Wat anders op Astors 100ste verjaardag!

Elina is geen onbekende op de Belgische concertpodia, als associated artist van de koningin Elisabeth kapel. De in 1990 geboren Letse violiste is bovendien ook in het buitenland een graag geziene gaste in o.a. de Wigmore Hall in Londen, het Auditorium du Louvre in Parijs, de Laeiszhalle in Hamburg en de Tschaikovsky Concert hall in Moskou.
Zo wordt ze door The Strad Magazine geprezen voor haar “highly persuasive technical agility and individuality” en haar “capacity for fantasy and storytelling”. Ze speelde daarom ook al samen met topmusici als Midori, Roby Lakatos, Maria João Pires en vele anderen.
Na concerten met internationaal gerenommeerde orkesten, waaronder het Letse Nationaal Orkest en Orchestre Philharmonique Royal de Liège, nam ze ook al de vioolconcerti van Saint-Saëns en Lalo op voor het Alpha muzieklabel.
Elina speelt momenteel op een viool van Pietro Guarneri uit 1757.

Koen Claeys, geboren in 1990 te Leuven, wordt genoemd als een van de grootste gitaartalenten, sinds hij in 2010 als jongste deelnemer het Rotary nationale concours voor professionele gitaristen won. Maar ook internationaal werd Koen al meermaals bekroond, als laureaat van prestigieuze wedstrijden in Spanje, Nederland, Duitsland en … Cuba: in 2014 werd hij laureaat van het internationale gitaarconcours Leo Brouwer te Havana, het festival dat nog door maestro Leo Brouwer zelf werd opgericht.
In 2017 bracht Koen zijn eerste solo cd uit, getiteld “Paint me Blue”, met voornamelijk eigen bewerkingen van de muziek van Keith Jarrett, George Gershwin, Cole Porter, Toots Thielemans, Jacques Brel en Leo Brouwer. De Cd kreeg lovende reacties in o.m. Klassik Heute en het Amerikaanse Classical Guitar Magazine dat schreef: “This is a very impressive outing from a guitarist to watch for!”

Geef een reactie