Brussels International Guitar Festival & Competitions

Wanneer:
24 november 2023 @ 09:30 – 28 november 2023 @ 22:45
2023-11-24T09:30:00+01:00
2023-11-28T22:45:00+01:00
Waar:
Théâtre du Vaudeville
Galerie de la Reine 13
1000 Brussel
België
Kosten:
Elke tweedelige concertavond : 15€ / Andere activiteiten : gratis
Contact:
Brussels International Guitar Festival & Competitions

De 12de editie, opgedragen aan de Vrijheden, van het Brussels International Guitar Festival & Competitions, het niet te missen evenement in de hoofdstad van Europa, waarop vele melomanen en in het bijzonder gitaarliefhebbers met spanning wachten, is in aankomst !

Deze echte « Brusselse Gitaar Fiesta », uniek in zijn soort, trekt een groot publiek en is er in de loop der jaren in geslaagd zich te profileren als één van de belangrijkste van Europa.

Het prachtige Théâtre du Vaudeville, gelegen in het kloppend hart van Brussel in de Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen, verwelkomt concerten, spektakels, master classes, een lezing, een tentoonstelling en niet te vergeten de finales van de nationale, de internationale en de compositie wedstrijden.

Klassieke, barok, Latijnse, moderne en hedendaagse muziek, Braziliaanse jazz, Flamencoshow… De talrijke facetten van het meest bespeelde instrument ter wereld komen tot volle waarde in het rijke en gevarieerde programma : sologitaar, duo, ensemble, gitaar met orkest, saxofoon, slagwerk, zang, viool…

Het festival is altijd op zoek naar iets nieuws en biedt het publiek de mogelijkheid kennis te maken met talrijke Belgische en wereldcreaties en premières. En eveneens de mogelijkheid te komen luisteren zowel naar beroemde gitaristen en luitisten uit België, Brazilië, Spanje, Hongarije, Frankrijk, Italië, Oostenrijk… als naar jonge artiesten die aan het begin van een veelbelovende carrière staan en voor wie het festival een springplank is.

De lichting 2023 brengt, door middel van een nieuwe tentoonstelling, een eerbetoon aan de Meesters Ilse & Nicolas Alfonso, die de eerste gitaarklassen openden in de Muziekacademies van België evenals die van het Conservatoire Royal de Bruxelles in 1965, en al doende de oprichters werden van de Belgische Gitaarschool.

En tenslotte zal het altijd zeer populaire « Gitaarbouwers & Exposanten Salon » zijn bezoekers verwelkomen in de schitterende tentoonstellingsgalerij gelegen onder het Théâtre du Vaudeville.

Meer dan ooit staat deze buitengewone editie, bestemd voor alle publiek, nieuwelingen of muziekkenners, in het teken van vreugde en emoties, van ontdekkingen en broederschap…

Hugues Navez
Stichtend voorzitter en artistiek directeur
Professor titularis van de Gitaarklas van het Conservatoire Royal de Bruxelles