Gitaarkalender

Welkom op de website van vzw, Gitaar, maar waar?.  U vindt hier een gitaarkalender voor België en Nederland, een blog met onze activiteiten ten voordele van jong gitaartalent én een overzicht van gitaarbouwers uit BE en NL. Iedereen kan gratis een bouwer aan de lijst of een evenement aan de kalender toevoegen.

jun
29
za
Het Nederlands Mandoline Kamerorkest Het CONSORT in de Engelse Kerk @ Engelse Kerk aan het Begijnhof
jun 29 @ 13:00
Het Nederlands Mandoline Kamerorkest Het CONSORT in de Engelse Kerk @ Engelse Kerk aan het Begijnhof | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Het Nederlands Mandoline Kamerorkest Het CONSORT o.l.v. Alex Timmerman verzorgt deze middag een lunchconcert met muziek van o.a. G.F.Handel, Antonio Vivaldi, Victor Kioulaphides en Joaquin Turina.

Solistische medewerking wordt verleend door Sebastiaan de Grebber (mandoline), Ferdinand Binnendijk (liuto cantabile) en Tom Edskes (gitaar).

Het concert duurt een goede 60 minuten en is met vrije toegang. Na afloop zal om een vrijwillige bidjrage gevraagd worden.

jun
30
zo
Stretto Gitaar Duo in de Kapel van de Laatste Eer @ Kapel van de Laatste Eer
jun 30 hele dag

Het Stretto Gitaar Duo keert weer terug naar wat wel hun thuishaven genoemd kan worden: Steenwijk. In hun tienjarig bestaan als duo zijn de concerten in Steenwijk een vast prik en het lokale publiek mogen zij tot hun fans rekenen.

Deze zondag zijn zij te horen in de Kapel van de Laatste met een programma variërend van klassiek tot contemporain. De klassieke klanken van Antoine de Lhoyer en de neo-klassieke klanken van. Ludovico Einaudi gaan samen in een programma waar verder nieuwe werken van de jonge Nederlandse componisten Arend Gerds en Jaap Cramer op het programma staan.

Een programma waarin zowel de liefhebbers van klassieke als nieuwe muziek aan hun trekken komen.

Het concert begint om 14.30 en na afloop is het aanwezige publiek van harte uitgenodigd om een (gratis) kopje koffie of thee te nuttigen en na te praten met het duo.

Reserveren kan via de website van Sjors Holleboom.

jul
15
ma
Wereldpremiere op Terschelling: Castalia Mandoline Quintet speelt Bosc, Bach en Boccherini. @ St.Janskerk Hoorn
jul 15 hele dag
Wereldpremiere op Terschelling: Castalia Mandoline Quintet speelt Bosc, Bach en Boccherini. @ St.Janskerk Hoorn  | Hoorn Terschelling | Friesland | Nederland

Voor het derde jaar op een rij keert het Castalia Mandoline Quintet terug naar Terschelling. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Franse componist Michel Bosc een nieuw werk voor het quintet geschreven: Brumes-de-Mer.

Een stuk dat alleen maar in premiere kan gaan op een eiland als Terschelling.

Verder werken op het programma van Vivaldi, Bach, Boccherini en Pujol.

sep
22
zo
Victor Villadangos in Ossendrecht @ kapel van de Volksabdij
sep 22 @ 12:00 – 13:15
Victor Villadangos in Ossendrecht @ kapel van de Volksabdij | Ossendrecht | Noord-Brabant | Nederland

Masterclasses op za.middag 21 september en concert op zo.morgen 22 september.
Victor speelt werken van Sinesi, Mangoré, Villa-Lobos en Brouwer.
Het concert is van 12.00 tot 13.15 uur (welkom vanaf 11.30) in de kapel van de Volksabdij.
Entree €10 (tot 12 jaar €5) incl. koffie/thee na afloop.
Info en reserveren voor een plaats in het voorste gedeelte van de kapel via leongitaar.2@gmail.com of tel. 0031 (0) 164 642619