Gitaarkalender

Welkom op de website van vzw, Gitaar, maar waar?.  U vindt hier een gitaarkalender voor België en Nederland, een blog met onze activiteiten ten voordele van jong gitaartalent én een overzicht van gitaarbouwers uit BE en NL. Iedereen kan gratis een bouwer aan de lijst of een evenement aan de kalender toevoegen.

nov
18
zo
Antwerpen Gitaarfestival • Guitar Mania @ CC Deurne
nov 18 @ 17:00
Antwerpen Gitaarfestival • Guitar Mania @ CC Deurne | Antwerpen | Vlaanderen | België

De slotdag van het Antwerpen Gitaarfestival moet het hebben van Zuiderse klankenkoorts. Het Griekse D&A GUITAR DUO heeft een programma klaar met aandacht voor gitaarklassiekers en Griekse composities van nu. Afsluiter van het festival is gitaarlegende ROBERTO AUSSEL. Niemand minder dan Astor Piazzolla droeg meerdere composities aan hem op.

Voorprogramma: GUITAR HEROES ORCHESTRA onder leiding van Helen Borremans

 

nov
22
do
Rhapsodies III @ Academiezaal
nov 22 @ 20:00

Het programma van het 3de Rhapsodies-concert van dit kalenderjaar zal je niet zomaar in één hokje kunnen plaatsen. De hoofdbrok van de avond, het concerto voor gitaar & jazz trio van Claude Bolling, gaat zo al door het leven als “cross-over”: een geslaagde mix van klassiek en swing. Dit verrassende werk wordt ingeleid door een gitaar programma, dat hier nauw bij aansluit: Tango Nuevo van Piazzolla, een duo voor gitaar en piano van Castelnuovo-Tedesco, preludes van Gershwin, … Muziek op het kruispunt tussen klassiek en tango/filmmuziek/jazz.

Gitaar: Koen Claeys
Piano: Bart Van Caenegem (bekend van De Frivole Framboos)
Percussie: Carlo Willems (professor conservatorium Antwerpen en Lemmensinstituut)
Contrabas: Jens Similox-Tohon

nov
25
zo
Gitaarsalon in Gent
nov 25 @ 11:00 – 13:00
Gitaarsalon in Gent @ Gent | Vlaanderen | België

Gitaristen kom uit je kot en laat van je horen!

Op zondag 25 november 2018, van 11u tot 13u, vindt opnieuw ons gitaarsalon in Gent plaats.

Dit is een vrij podium en ontmoetingsplaats voor gitaristen van alle niveaus, en elke leeftijd! Vooraan staat het plezier voor de klassieke gitaar, als muzikant of liefhebber.

Dus heb je net die nieuwe Bach onder de knie? Of wil je graag wat podiumervaring opdoen? Of kom je graag gewoon eens luisteren? Stuur dan een mailtje met hoeveel personen je graag wil komen, en of je graag iets wil spelen (en hoe lang)!

Wat: Vrij podium voor klassieke gitaristen
Wie: Alle niveaus en leeftijden
Waar: Blekersdijk 39, Gent
Wanneer: zondag 25 november 2018, van 11u tot 13u
Prijs: Gratis

Reservatie (verplicht) & Info: vincent@gitaarmaarwaar.com

 

color 12 guitares @ eglise ste gertrude lasne
nov 25 @ 15:30
color 12 guitares @ eglise ste gertrude lasne | Lasne | Wallonie | België

COLOR 12 guitares …meer dan 200 concerten in België , Frankrijk , Engeland , Nederland … , gitaar zoals U die nooit ervaren hebt , werken voor het orkest geschreven door de grootste componisten …waarvan wij de ” tekening ” hebben behouden , maar de kleur veranderd … ongehoorde , onverwachten klanken , een rijke
polyphonie , een gekke polychromie , een dwaze energie ! Uniek in België .
Saint Saens , Bartok , JS Bach , Tchaikowsky , De Falla , Copland , Britten , …maar ook originele stukken geschreven door N.Leclercq die het ensemble dirigeert .
Ze willen U verbazen , verrassen , ….het concert word met humor getint .
Wij vieren onze 4de C.D. , de musici treden op in het rood , groen , geel , blauw , oranje , paars …, kinderen zijn toegelaten .

dec
1
za
Gitaaravond met Han Jonkers, Cor Mutsers, Chris Janssen @ Domani
dec 1 @ 20:00 – 22:00
Gitaaravond met Han Jonkers, Cor Mutsers, Chris Janssen @ Domani | Venlo | Limburg | Nederland

Cor Mutsers, Han Jonkers, Chris Janssen, studeerden 40 jaar geleden samen aan het Conservatorium te Maastricht en zijn al die jaren in contact gebleven met als verbindende factor de passie voor gitaren en gitaarmuziek.

Cor Mutsers heeft een indrukwekkende staat van dienst als begeleider op steelstring gitaar van talloze artiesten, om er enkele te noemen: Kane, Ilse Delange, Ge Reinders, Gerard van Maasakkers, Toon Hermans en José Carreras. Deze avond wordt een unieke kans om deze rasmuzikant als solist aan het werk te zien, soloconcerten van hem zijn namelijk zeer zeldzaam.
Deze avond zal Cor eigen composities en bewerkingen van min of meer bekende stukken spelen waarbij hij ook een looper in zal zetten.

Voor meer informatie: www.cormutsers.nl

Han Jonkers heeft na zijn studie in Maastricht aan de Musik Akademie in Bazel verder gestudeerd bij Konrad Ragossnig en Oscar Ghilia en aldaar het solistendiploma behaald. Hij werkt al jaren in Zwitserland alwaar hij met bekende musici diverse cd’s heeft opgenomen en regelmatig concerteert. Zijn laatste cd: ‘Flexible Sky’ betreft een samenwerking met het befaamde Casal Quartet (strijkkwartet) waarmee hij in 2017 een tournee door Zimbabwe en Zuid Afrika heeft gemaakt.
Han Jonkers komt speciaal voor deze avond over uit Bazel en speelt klassieke gitaarwerken uit zijn huidige programma: “Zwischen Meditation und Leidenschaft ” (muziek uit Europa en Zuid Amerika)

Voor meer informatie: www.hanjonkers.com

Chris Janssen heeft op diverse muziekscholen gitaarles gegeven en de laatste jaren voor de gemeente Venlo gewerkt. Samen met Cor Mutsers vormde hij een klassiek gitaarduo dat diverse concerten heeft gegeven en een succesvolle cd op heeft genomen.

Deze avond zal er naast de solo optredens ook in duo en trio vorm worden gemusiceerd.

dec
23
zo
Het totaalplaatje van Mart Hillen @ Gasthuiskerk Doesburg
dec 23 @ 15:00
Het totaalplaatje van Mart Hillen @ Gasthuiskerk Doesburg | Doesburg | Gelderland | Nederland

In 2016 won fingerstyle-gitarist Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Fingerstyle betekent in het geval van Hillen dat hij basgitarist, gitarist en drummer in één is. Hij bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. Mart is daarmee in zijn eentje een volwaardige band. De jury zag ‘een totaalplaatje dat helemaal klopte. Virtuoos, het ziet er goed uit, en het klinkt goed.’

In de finale wordt Mart uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. Zijn prijs is een masterclass van een professional. En die gebruikte hij om zijn wens in vervulling te laten gaan: een eigen concert. Samen met niemand minder dan regisseur en theater-vakvrouw Leoni Jansen maakt hij in mei van dat jaar een prachtig soloconcert.

Die geslaagde voorstelling smaakt naar meer en in januari 2018 begint hij met zijn theatertour. Hoewel Mart niet zingt verlaat je als publiek de zaal vol met waargebeurde verhalen. Hillen vertaalt de alom bekende nummers namelijk op zijn eigen manier. Elk nummer krijgt zijn eigen geschiedenis, die grappig, droevig of interessant is.

Nadat Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, was Hillen te horen op 3FM, stond hij op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN. De Australische meestergitarist Tommy Emmanuel was diep onder de indruk van deze rijzende ster aan het gitaarfirmament.