Gitaarkalender

Welkom op de website van vzw, Gitaar, maar waar?.  U vindt hier een gitaarkalender voor België en Nederland, een blog met onze activiteiten ten voordele van jong gitaartalent én een overzicht van gitaarbouwers uit BE en NL. Iedereen kan gratis een bouwer aan de lijst of een evenement aan de kalender toevoegen.

sep
22
di
Duo Como presents Douce Joie @ Zomerfabriek, Zomer van Antwerpen
sep 22 @ 20:00 – 21:15
Duo Como presents Douce Joie @ Zomerfabriek, Zomer van Antwerpen | Antwerpen | Vlaanderen | België

In hun nieuwe programma, Douce Joie, vertolken Emma Wills en Sebastian Enriques vertolken op gitaar en accordeon niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen van onder meer A. Piazzolla, R. Galliano, T. Gubisch, R. Balkanski, B. Lagrene, etc. Deze twee muzikanten barsten van passie voor muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse, maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de zoete vreugde van warme zomeravonden en hun liefde voor muziek wil overbrengen op hun publiek.

Geniet!

sep
24
do
Duo Como presents Douce Joie @ Cultuurcentrum de Polygoon - Brasschaat
sep 24 @ 20:00 – 21:00
Duo Como presents Douce Joie @ Cultuurcentrum de Polygoon - Brasschaat | Brasschaat | Vlaanderen | België

Duo Como, gitariste Emma Wills & accordeonist Sebastian Enriques, slaat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Een zoete, vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken Zuiderse ritmes. In dit programma vertolken Sebastian en Emma op accordeon en gitaar niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen, van onder meer A. Piazzolla, R. Galliano, T. Gubitsch, R. Balkansi, H. Doktorski, B. Lagrene, E. Morricone, Korrontzi, etc.

Deze twee muzikanten barsten van de passie voor muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de zoete vreugde van warme zomeravonden en de liefde voor het spelen van muziek wil overbrengen op hun publiek.

Inschrijven via depolygoonvzw@gmail.com met namen en aantal personen of bel op 0468 49 72 50.

Voor maximum 25 personen. Wees er snel bij, want volzet is volzet.

okt
1
do
Enno Voorhorst in de Lambertuskerk te Vessem @ Sint Lambertuskerk
okt 1 @ 20:00
Enno Voorhorst in de Lambertuskerk te Vessem @ Sint Lambertuskerk | Vessem | Noord-Brabant | Nederland

Gitarist Enno Voorhorst (Den Haag 1962) studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel
en David Russell. Hij speelt regelmatig in de grote zalen van Nederland en geeft concerten en Masterclasses van Europa tot Azië en Amerika. Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en treedt naast zijn solo concerten ook op met hoboïste Pauline Oostenrijk en altviolist Mikhail Zemtsov.

Het programma wordt nog bekendgemaakt.

Opmerking aangaande Covid-19:
In verband met de 1,5 meter maatregel en de verplichte registratie van aanwezigen,
raden wij u aan om op tijd te komen. In de kerk is ruimte voor 60 personen.
Toegang is gratis. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor het behoud van de Lambertuskerk.

apr
11
zo
Duo Como presents Douce Joie @ het Witte Kasteel
apr 11 @ 11:00 – 12:30
Duo Como presents Douce Joie @ het Witte Kasteel | Loon op Zand | Noord-Brabant | Nederland

Gitariste Emma Wills en accordeonist Sebastian Enriques brengen hun warme, zoete programma, Douce Joie. De muzikale smaak van Duo Como treedt ver buiten de traditionele genres. Ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritme’s en zuiderse invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.

De vriendschap tussen Emma en Sebastian ontstond al snel toen ze allebei van start gingen met een Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Toen bleek dat ze uitblonken in samenspel, besloten ze om samen een duo te vormen. De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het mooie Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier voor hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden.