Gitaarkalender

Welkom op de website van vzw, Gitaar, maar waar?.  U vindt hier een gitaarkalender voor België en Nederland, een blog met onze activiteiten ten voordele van jong gitaartalent én een overzicht van gitaarbouwers uit BE en NL. Iedereen kan gratis een bouwer aan de lijst of een evenement aan de kalender toevoegen.

sep
23
ma
“Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek” – Victor Villadangos @ Academie Willebroek
sep 23 @ 20:00

De gerenommeerde Argentijnse gitaarviruoos Víctor Villadangos brengt werken van Heitor Villa-Lobos, Quique Sinesi, Agustín Barrios Mangoré en Leo Brouwer.

sep
28
za
“Aires del sur” – Victor Villadangos & Luciano Massa (Latijns-amerikaanse muziek voor gitaar) @ Cultuurkapel Sint-Vincent
sep 28 @ 19:30 – 23:30

 

Victor Villadangos en Luciano Massa zullen een concert in Gent spelen.
Latijns-amerikaanse muziek voor solo gitaar (Brouwer, Piazzolla, Barrios, Yupanqui).

okt
4
vr
Voorstelling CD JOURNEY Trio Asturias @ Kapel Kristus-Koning Duinbergen
okt 4 @ 20:00 – 21:00
Voorstelling CD JOURNEY Trio Asturias @ Kapel Kristus-Koning Duinbergen | Knokke-Heist | Vlaanderen | België

Gitaartrio “Trio Asturias” viert 25ste verjaardag en stelt het nieuwe album “JOURNEY between dream and reality” voor op een reeks gratis concerten in Duinbergen 4/10, Brugge 6/10, Werken 11/10 en Blankenberge 13/10. Tania D’Hoest, Maaiken Lamote en Veerle D’Hoest brengen een selectie originele en zelf bewerkte composities in verschillende stijlen en sferen uit hun nieuwe CD. Gevarieerde werken die een groot publiek kunnen bekoren enerzijds door hun gevoeligheid en broosheid, anderzijds door hun kracht en vrolijkheid.

okt
6
zo
Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Toneelzaal Zeven Torentjes Brugge
okt 6 @ 11:00
Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Toneelzaal Zeven Torentjes Brugge | Brugge | Vlaanderen | België

Gitaartrio “Trio Asturias” viert 25ste verjaardag en stelt het nieuwe album “JOURNEY between dream and reality” voor op een reeks gratis concerten in Duinbergen 4/10, Brugge 6/10, Werken 11/10, Blankenberge 13/10. Maaiken Lamote, Tania en Veerle D’Hoest brengen een gevarieerde selectie originele en zelf bewerkte composities in verschillende stijlen en sferen. Werken die een groot publiek kunnen bekoren enerzijds door hun gevoeligheid en broosheid, anderzijds door het kracht en vrolijkheid. Reserveren hoeft niet. Na afloop van het concert wordt iedereen getrakteerd op een drankje!

okt
9
wo
Mozaik Guitar Quartet – huiskamerconcert @ Gitaarsalon in Gent
okt 9 @ 19:30 – 20:30
Mozaik Guitar Quartet - huiskamerconcert @ Gitaarsalon in Gent | Gent | Vlaanderen | België

Het Mozaik Guitar Quartet ontstond in oktober 2017 toen vier beloftevolle jonge gitaristen Michael Lochery (Schotland), Hannelore Vander Elst (België), Álvaro García Peón (Spanje) en Utkan Aslan (Turkije) elkaar leerden kennen aan de Universität Mozarteum in Salzburg.

Met de naam “Mozaik” willen ze verwijzen naar het Mozarteum, waar het allemaal begon, en naar een mozaïek, aangezien ze ondanks (of net dankzij) hun vier verschillende achtergronden toch een complementair geheel vormen.

In juni wonnen ze de 1ste prijs op de 10de Savarez-Corelli kamermuziekwedstrijd in Salzburg. In augustus wonnen ze de 1ste prijs op de internationale Paola Ruminelli kamermuziekwedstrijd in Domodossola, Italië, één van de meest gerenommeerde wedstrijden voor kamermuziek met gitaar binnen Europa.

Momenteel spelen ze ondermeer een collectie van strijkkwartetten van Shostakovich, Mozart, Debussy en Puccini. Op die manier kunnen ze een breed publiek aanspreken en laten kennismaken met de unieke klankenwereld van een gitaarkwartet.

Een aanrader!

Datum: woensdag 9 oktober 2019 om 19u30.
Locatie: Blekersdijk 39, Gent
Tickets: vrije bijdrage
Reserveren: verplicht via dit formulier.

Alvast een voorsmaakje!

okt
11
vr
Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Sint-Martinus kerk Werken
okt 11 @ 20:00
Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Sint-Martinus kerk Werken | Kortemark | Vlaanderen | België

Gitaartrio “Trio Asturias” viert 25ste verjaardag en stelt het nieuwe album “JOURNEY between dream and reality” voor op een reeks gratis concerten in Duinbergen 4/10, Brugge 6/10, Werken 11/10, Blankenberge 13/10. Maaiken Lamote, Tania en Veerle D’Hoest brengen een gevarieerde selectie originele en zelf bewerkte composities in verschillende stijlen en sferen. Werken die een groot publiek kunnen bekoren enerzijds door hun gevoeligheid en broosheid, anderzijds door het kracht en vrolijkheid. Reserveren hoeft niet, na afloop van het concert trakteert Trio Asturias en heffen we het glas!

okt
12
za
Duo Melis @ Concertgebouw
okt 12 hele dag
Duo Melis @ Concertgebouw | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Duo Melis
Duo Melis bestaat uit de Spaanse Susana Prieto en de Griekse Alexis Muzurakis. In 2001 waren ze al eens eerder te gast in Meesters op de Gitaar. Sindsdien is hun carrière één groot crescendo. Bijna jaarlijks maken ze tournees door Azië, de Verenigde Staten en Europa. Ze speelden samen met grote orkesten als de Berliner Symphoniker, de Neubrandenburger Philharmonie en de Bayerische Kammerphilharmonie en gaven duorecitals in onder meer de Tchaikovsky Hall in Moskou, Megaron in Athene en de Merkin Concert Hall in New York.

20 jaar succesvol samen, een jubileumprogramma
Het gitaarduo, tevens liefdeskoppel, viert zijn twintigjarig bestaan met een jubileumprogramma vol all-time favorites, waaronder Rodrigo’s virtuoze Tonadilla, sonates van Scarlatti en hun eigen indrukwekkende bewerking van Danzas argentinas van Alberto Ginastera. ‘We delen de liefde voor elkaar, voor de muziek en voor onze dochter’. Alsof dat nog niet genoeg is, geven Prieto en Muzurakis ook nog eens samen les aan de Académie Supérieure de Musique in Straatsburg.

okt
13
zo
color 12 gitaren @ Eglise saint michel
okt 13 hele dag

COLOR 12 guitares …meer dan 200 concerten in België , Frankrijk , Engeland , Nederland … , gitaar zoals U die nooit ervaren hebt , werken voor het orkest geschreven door de grootste componisten …waarvan wij de ” tekening ” hebben behouden , maar de kleur veranderd … ongehoorde , onverwachten klanken , een rijke
polyphonie , een gekke polychromie , een dwaze energie ! Uniek in België .
Saint Saens , Bartok , JS Bach , Tchaikowsky , De Falla , Copland , Britten , …maar ook originele stukken geschreven door N.Leclercq die het ensemble dirigeert .
Ze willen U verbazen , verrassen , ….het concert word met humor getint .
Wij vieren onze 4de C.D. , de musici treden op in het rood , groen , geel , blauw , oranje , paars …, kinderen zijn toegelaten

Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Sint-Antoniuskerk Blankenberge
okt 13 @ 11:00 – 12:00
Voorstelling CD Journey Trio Asturias @ Sint-Antoniuskerk Blankenberge | Blankenberge | Vlaanderen | België

Gitaartrio “Trio Asturias” viert 25ste verjaardag en stelt het nieuwe album “JOURNEY between dream and reality” voor op een reeks gratis concerten in Duinbergen 4/10, Brugge 6/10, Werken 11/10, Blankenberge 13/10. Maaiken Lamote, Tania en Veerle D’Hoest brengen een gevarieerde selectie originele en zelf bewerkte composities in verschillende stijlen en sferen. Werken die een groot publiek kunnen bekoren enerzijds door hun gevoeligheid en broosheid, anderzijds door het kracht en vrolijkheid. Reserveren hoeft niet, na afloop van het concert trakteert Trio Asturias en heffen we het glas!

okt
19
za
Four Aces Guitar Quartet CD Release in Gent @ Lakenmetershuis
okt 19 @ 19:30 – 21:30
Four Aces Guitar Quartet CD Release in Gent @ Lakenmetershuis | Gent | Vlaanderen | België

vzw Gitaar, maar waar? presenteert:

Four Aces Guitar Quartet Cd – release

zaterdag 19 oktober om 19u30 in het Lakenmetershuis te Gent.

Voorprogramma door jong gitaartalent.
Emma Verbruggen – Astrid Mertens – Toon Rosiers

 

Speelser dan het Four Aces Guitar Quartet wordt klassiek niet. Tien jaar na hun debuut zijn deze vier in maatpak opgetrokken jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd Odyssee was een succes tot in China toe. Op hun vorig album For Aces verkenden ze een onontgonnen universum met daarin enkel composities die speciaal voor hen geschreven waren. Hun nieuwe album veegt alle clichés over gitaarmuziek van tafel en draait rond de hypothese ‘Wat als Mozart gitaar had gespeeld?’.

Tickets aan €15 / €12*
(reductietarief voor studenten, leerlingen muziekschool, -18j)

Reserveer je tickets via dit formulier.
Info & contact: reservatie@gitaarmaarwaar.com

Een terugblik naar ons concert met de Aces in 2015: